Szukaj tylko w dostępnych
Szukaj w opisach

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki
Autorzy: Jeffrey Hamelman
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328053809
Stron: 477
Kod ksi: BUCH-2990*
Cena:
49.99 zł
Opis książki
Jest to najsłynniejsze dzieło Jeffreya Hamelmana - największego autorytetu piekarstwa. Książka kanoniczna. Mistrz zdradza w niej sekrety wypieku doskonałego pieczywa, dzieląc się z pasją swoją wiedzą i doświadczeniem. Wszyscy zainteresowani tematem znajdą tu najlepsze, sprawdzone przepisy oraz wskazówki z pierwszej ręki.

Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

Obecne nowe wydanie zostało wzbogacone o informacje uwzględniające polskie realia, a także uwagi czytelników zebrane przez pięć lat, które minęły od pierwszego polskiego wydania.